Testimoni 1

575759_379970545468040_1429086280_n

Assalamualaikum..
Saya mempunyai anak lelaki bernama Muhammad Afiq yang berusia 9bln dan akan memasuki usia 10bln pada 27/9 ini..sewaktu umur Afiq memasuki 4bln, tiba2 Afiq tidak mahu menyusu secara direct..jadi, habislah semua stok susu yang saya simpan..selepas itu, saya x mampu lagi nak buat stok susu sebab kesibukan kerja..so, suami saya pun menyarankan supaya afiq diberi susu formula..bermula dengan percubaan dengan Dutch Baby kemudian bertukar kepada lactogen..pada mulanya afiq ok dengan lactogen..after a month, afiq mengalami cirit birit hampir 2minggu..Nasihat doktor supaya afiq diberi susu free lactose..so, sy try la bg enfalac..mase tu afiq langsung xnak minum susu tu..cume bergantung pada susu badan yang xbrape banyak..kemudian, suami sy cadangkan supaya kami cari susu kambing..masa tu usia afiq 5bln..rasa takut untuk bagi susu kambing fresh sbb ramai yang cakap susu kambing panas..then, dengan keadaan sukar nk dapatkan susu kambing fresh alamatnya xmenyusu la afiq.lepas daripada itu sy cuba cari info kat internet..terjumpa susu dari pengedar produk halibs..ada satu susu kambing..bila saya review kandungannya, saya rasa saya patut cuba susu kambing suffy ni..sekarang da masuk 5bln sy bagi afiq minum susu ni..seminggu sekotak habis..jadi, kena simpan stok memandangkan nak dapatkan susu ni sy terpaksa jalan jauh selama 40minit dari rumah saya..demi anak, kan..apa pun sanggup..
Apa yang saya dapat lihat kesan sekarang ialah afiq sangat aktif, dah xdemam selalu macam dulu..afiq lambat tumbuh gigi..masuk 8bln bru tumbuh gigi..dlm masa sebulan lebih sekarang gigi bawah dah ada 2btg disamping gigi atas yang baru nak tumbuh..cepat, kan..susu suffy juga mudah hadam, buktinya afiq sangat kuat menyusu..bayangkan seminggu habis sekotak..saya cuma bagi bancuhan cair, 2scope susu dan 120ml air..skali minum je tu..
Saya harap Afiq dapat membesar dengan sihat disamping dapat menjadi anak yang baik..berkat saya mengamalkan sunnah Nabi kita

Juwairiah Mohamad
Changloon,Kedah


Testimoni 2

1014009_379971762134585_386849399_n

TESTIMONI SUFFY GOAT

Anak saya dulunya kerap selsema dan batuk berkahak sehingga sebulan sekali pasti ke hospital untuk ambik nebulizer bagi cairkan kahak. Pantang ada orang lain selsema atau batuk pasti anak saya turut berjangkit, sampai saya risau untuk bawa dia bergaul dengan orang lain. Sehinggalah saya memberi anak saya minum susu SUFFY GOAT selepas tengok di internet menyatakan kebaikan susu kambing dimana salah satunya meningkatkan imunisasi badan. Alhamdulilah..saya dapati antibodi anak saya sekarang semakin baik dan jarang sekali selsema. Dia juga semakin aktif dan saya juga tidak risau atau takut-takut untuk bawa dia bermain di luar. Kini saya mengandung anak kedua dan turut juga minum susu SUFFY GOAT untuk memberi khasiat yang terbaik untuk anak yang saya kandungkan ini, insyallah…..

-Puan Nur Khalida
Dari Selangor


Testimoni 3

11059846_687541848044240_246536972339295613_n


Testimoni 4

 

11427233_1602935526649160_6214962872007384496_n


Testimoni 5

10407650_578147905650302_3364664128358245296_n